Aktuellt

Ny medarbetare – Pär Persson

Familjedoktorerna i Uppland ABPär Persson, specialist gynekologi

Pär är uppvuxen i Alfta, Hälsingland och valde sedan att studera i Uppsala och Linköping.
Han är specialist i gynekologi /obstetrik (1997) och har även en trekvarts specialistkompetens i allmän kirurgi på vägen. Sedan specialistkompetensen har han arbetat med gynekologisk tumörkirurgi. Han har en bred allmän gynekologisk erfarenhet och kompetens och införde den nervsparande kirurgin vid cervixcancer i Sverige 2004.
Pär har ett stort engagemang i undervisning och har varit inbjuden föreläsare på AT stämman under flera år. Han har erhållit flera pedagogiska utmärkelser från studenter i Linköping och Uppsala. Blir det tid över föreläser han för för läkarstudenter och övrig personal i vården och är arrangör av nationella kurser.
2009 disputerade han med en avhandling om livskvalitet efter livmoderkirurgi.
Han har även skrivit rapporter åt såväl Socialstyrelsen som Svenska Läkaresällskapet och är kapitelförfattare i den relativt nya svenska läroboken i gynekologi.

Jag är en nyfiken person som gärna lär mig något nytt, experimenterar ofta i köket och via min son har jag kommit i kontakt med den japanska kampsporten kendo. Annars försöker jag hålla igång med MTB, löpning och innebandy.
Jag är intresserad av arkitektur och design och har lite för många skjortor i garderoben.

Jag vill erbjuda mina patienter ett kvalitativt och personligt möte med lyhördhet, värme och tydlighet. Med tanke på min specifika kompetens inom området kvinnans tumörsjukdomar är även patienter med genomgången gynekologisk cancer välkomna för fortsatta kontroller.

Välkommen Pär!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.