Aktuellt

Katarina Gustavsson, ögonsjuksköterska

Katarina har 18 års erfarenhet som sjuksköterska och vidareutbildade sig år 2006 till specialiserad ögonsjuksköterska. Hon jobbade några år på akutmedicinska avdelningar och inom cancervård. De senaste 13 åren har hon jobbat inom ögonsjukvård på mottagning och ögonoperation, mesta tiden på Akademiska sjukhuset i Uppsala men även inom den privata sektorn.

Jag har arbetat med de flesta typer av ögonsjukdomar och ögonoperationer men ögonplastik har kommit att bli mitt specialintresse.

Förutom det nära patientarbetet som är vår viktigaste uppgift har jag genom alla år  varit engagerad i vårdutveckling för att förbättra säkerhet och omvårdnad om patienten, fortsätter Katarina.

Att växla mellan mottagningsarbete och operation är mycket stimulerande tycker jag då det ger en större helhetsbild av hela vårdförloppet för patienten, avslutar hon.

Fritiden vill hon helst spendera med sin familj. Utförsåkning i fjällen på vintern och vackra Öland på sommaren är återkommande favoriter. Teater och konserter berikar livet.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.