Aktuellt

Maria Lärkefjord, ögonspecialistläkare

Maria Lärkefjord finns på vår ögonmottagning sedan oktober 2017. Hon är uppvuxen i Gävle men har utbildat sig utomlands. Hon läste på den engelska läkarutbildningen i Budapest där hon även träffade sin man. Efter sex år där och avklarade studier flyttade hon hem till Gävle och har mellan 2008 och 2017 bott och jobbat på ögonmottagningen där. Maria blev klar ögonspecialist 2015 och klarade även den frivilliga specialistexamen i Paris maj 2015.

Jag har en bred kunskap inom ögonsjukdomar i alla åldrar men har fokuserat extra mycket på ögonsjukdomar hos barn. Jag har därför under ett år av min specialisering praktiserat på barnögonmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala, säger Maria. Som specialist har jag jobbat deltid på Astrid Lindgrens barnsjukhus där jag även ingick i ett forskningsprojekt som riktar sig mot barn med tumör på synnerven, fortsätter hon. Studierna avslutade och Maria finns hos oss här på Centrumkliniken sedan hösten 2017.

Maria har själv tre barn och tycker om att umgås med familj och vänner på fritiden. Åker gärna snowboard och yogar.

Det här inlägget postades i doktor, läkare, ögonläkare, personal, uppsala och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.